Media Gallery

Apple Cheese Tart

Product Code: 1002
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Apples: 750 grams (cut into thin slices)
  • Cheddar Cheese: One cup
  • Self-rising Flour: 1 and half cup
  • Almonds: 1/3 cup (roasted and chopped)
  • Lemon Peel crushed: ½ teaspoon
  • Cinnamon powder: ½ teaspoon
  • Cold water: 2 teaspoon
  • Sugar: 7 tablespoons
  • Kausar Banaspati: 125 grams
  • Egg yolk: 2

Procedure

Mix Fine flour, cinnamon powder, 3 tablespoons sugar and Kausar Banaspati in a bowl. Now add egg yolk and cold water in this to make smooth dough. Flatten it by using a rolling pin and put it in the Tart Shell. Refrigerate this tart shell try for 30 minutes so that it sets properly. After it has been refrigerated, add almonds, cheese and sliced apples. Add sugar and peeled lemons on top of this. Preheat oven at 400 C and bake apple cheese tart for 20 to 25 minutes. Once ready, serve this hot with cheese.

اجزاء

  • سیب:3پاؤ (باریک سلائسز کاٹ لیں)
  • چیڈر چیز:1کپ
  • میدہ:1½کپ
  • بادام:1/3کپ(ڈرائی روسٹ کر کے چوپ کرلیں)
  • لیموں کے چھلکے (کش کیے ہوئے):½ چائے کا چمچ
  • دار چینی پاؤڈر:½ چائے کا چمچ
  • ٹھنڈا پانی:2چائے کے چمچ
  • چینی:7کھانے کے چمچ
  • کوثر بناسپتی:125گرام
  • انڈے کی زردی:2عدد

ترکیب

میدہ، دار چینی پاؤڈر، 3کھانے کے چمچ چینی اورکوثر بناسپتی کو اچھی طرح مکس کرلیں۔, اب اس کو انڈے کی زردی اور ٹھنڈا پانی شامل کرکے گوندھ لیں۔, پھر اسے بیل کر ٹارٹ شیل میں لگائیں اور ریفریجریٹر میں رکھ دیں۔, 30منٹ کے بعد نکال کر اس پر چیز اور بادام چھڑک کر سیب کے سلائسز رکھیں۔, آخر میں بقیہ چینی اور لیموں کے چھلکے چھڑک کر پہلے سے 400°C پر گرم اوون میں 20سے25منٹ تک بیک کرلیں۔, تیار ہونے پر چیز کے ساتھ گرم گرم سرو کریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.