Media Gallery

Baisan Ka Halwa

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Gram flour/basin: 1 cup
  • Sugar: 1 cup
  • Dry milk: 1 cup
  • Coconut powder: 1 cup
  • Condensed milk: 1 tin
  • Green cardamom/Elaichi powder: ½ teaspoon
  • Pistachio and almonds for garnishing
  • Kausar Banaspati as per requirement

Procedure

Stir fry basin/gram flour using Kausar Banaspati in a nonstick pan till it gets brown. Add cardamom/Elaichi powder, dry milk, coconut powder and condensed milk. Add sugar and keep stirring till oil gets separate and all ingredients are completely combined. Put this in a flat dish and garnish it with almonds and pistachio

اجزاء

  • بیسن:1کپ
  • چینی:1کپ
  • خشک دودھ:1کپ
  • کوکونٹ پاؤڈر:1کپ
  • کنڈینسڈ ملک:1ٹن
  • سبز الائچی پاؤڈر:½ چائے کا چمچ
  • پستہ، بادام:گارنشنگ کے لیے
  • کوثر بناسپتی:حسب ِ ضرورت

ترکیب

کوثر بناسپتی میں بیسن کو مسلسل ہلاتے ہوئے اتنا بھونیں کہ ہلکا براؤن ہو جائے۔, اب اس میں الائچی پاؤڈر، خشک دودھ، کوکونٹ پاؤڈر اور کنڈینسڈ ملک ڈال کر مکس کریں۔, پھر چینی ڈال کر بھونیں۔ گھی الگ نظر آنے لگے تو اتار لیں۔, حلوے کو ٹرے میں پھیلا کر اوپر پستہ اور بادام چھڑک دیں۔, ٹھنڈا ہونے پر ٹکڑیوں میں کاٹ کر سرو کریں۔

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.