Media Gallery

Chocolate Custard Cream

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Egg yolk: 4
  • Milk: 1 liter
  • Corn flour: 1 teaspoon
  • Cooking chocolate: 70 grams
  • Castor sugar: ½ cup
  • Kausar Banaspati: 1 tablespoon
  • Vanilla essence: a few drops
  • Walnut and cream: for garnishing

Procedure

Beat together egg yolk, corn flour, Kausar banaspati and castor sugar. Put this mixture in warm milk and cook till milk thickens. Add chocolate and vanilla essence and cook for a few seconds. Garnish it with walnut and cream. Serve cold

اجزاء

  • انڈے کی زردی:4عدد
  • دودھ:1لٹر
  • کارن فلور:1چائے کا چمچ
  • کوکنگ چاکلیٹ:70گرام
  • کیسٹر شوگر:½کپ
  • کوثر بناسپتی : 1کھانے کا چمچ
  • ونیلا ایسنیس:چند قطرے
  • اخروٹ:گارنشنگ کے لیے
  • کریم:گارنشنگ کے لیے

ترکیب

انڈے کی زردیوں کو کارن فلور،کوثر بناسپتی اور کیسٹرشوگر ڈال کر ا چھی طرح پھینٹ لیں۔, دودھ گرم کرکے زردیوں کا مکسچر شامل کرکے ہلکی آنچ پر پکائیں۔, دودھ گاڑھا ہو جانے پر چاکلیٹ اور ونیلا ایسنس شامل کرکے چند سیکنڈز پکائیں اور چولھے سے اتار لیں۔, ٹھنڈا کرکے کریم اور اخروٹ سے سجاکر سرو کریں۔

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.