Shop NowMedia Gallery

Aalo Bukhara Ghosht

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Mutton: ½ a kilo
  • Dried Aalu Bukhara: 1 cup
  • Yogurt: ½ a cup
  • Sugar: 1 table spoon
  • Kausar canola oil: 4 table spoons
  • Red chili powder: As per taste
  • Black pepper powder: As per taste
  • Salt: As per taste
  • Dry Nuts: for decoration

Procedure

Fry mutton in Kausar Canola oil. Add Red chili powder, black pepper powder, salt and water to it. When the meat gets properly tendered and the water dries out,then add Aalu Bukhara,yogurt and sugar to it. Let it cook for 8-10 minutes on low heat. For garnishing, use dry nuts.

اجزاء

  • مٹن : ½کلو
  • خشک آلوبخارا : 1کپ
  • دہی : ½کپ
  • چینی : 1کھانے کاچمچ
  • کوثرکینولاآئل : 4کھانے کے چمچ
  • سرخ مرچ پاؤڈر : حسب ِ ذائقہ
  • کالی مرچ پاؤڈر : حسب ِ ذائقہ
  • نمک : حسب ِ ذائقہ
  • ڈرائی نٹس : گارنشنگ کے لیے

ترکیب

گوشت کولہسن، ادرک پیسٹ، پیاز، سرخ مرچ، نمک، ہلدی ، خشک دھنیااورپانی ڈال کرگلالیں
.پانی خشک ہوجائے تو، کوثرکینولاآئل، ٹماٹر، سبزمرچ، دارچینی اورالائچی ڈال کربھونیں
.اب اس میں آلوڈال کرمزید5منٹ تک بھونیں
.حسب ِ ضرورت پانی ڈال کرآلوگل جانے تک پکائیں
.آخرمیں ہرادھنیااورگرم مصالحہ چھڑک کرچولھابندکردیں
.گرم گرم نان کے ساتھ پیش کریں
.

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.