Media Gallery

Aalo Ghosht

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Mutton: ½ kg
  • Potatoes: 2 (medium sized and each cut into 4 pieces)
  • Onion: 1 (sliced)
  • Barri elaichi: 1
  • Green chili: 2 (chopped)
  • Tomatoes: 2 (cut)
  • Cinnamon: 1 inch piece
  • Ginger paste: 1 tablespoon
  • Garlic paste: 1 tablespoon
  • Fresh coriander: 2 tablespoons (chopped)
  • Red chilies: 1 teaspoon
  • Turmeric: 1 teaspoon
  • Dried coriander: 1 teaspoon
  • Garam masala: ½ teaspoon
  • Kausar Canola Oil: as required
  • Salt: to taste

Procedure

Cook meat, garlic and ginger paste, onion, red chilies, salt, turmeric, dried coriander and water till the meat tenderizes. When water dries out, add Kausar Canola Oil, tomatoes, green chilies, cinnamon and barri elaichi. Now put in the potatoes and cook for an additional 5 minutes. You can put more water to make sure that the potatoes have been cooked properly. In the end, garnish with fresh coriander and garam masala. Serve with hot naan

اجزاء

  • مٹن : ½کلو
  • آلو(درمیانے) : 2عدد(چار، چارٹکڑوں میں کاٹ لیں)
  • پیاز(بڑاسائز) : 1عدد
  • بڑی الائچی : 1عدد
  • سبزمرچ ( چوپڈ) : 2عدد
  • ٹماٹر : 2عدد(درمیانے)
  • دارچینی : 1انچ کاٹکڑا
  • لہسن پیسٹ : 1کھانے کاچمچ
  • ادرک پیسٹ : 1کھانے کاچمچ
  • ہرادھنیا(چوپڈ) : 2کھانے کے چمچ
  • سرخ مرچ : 1چائے کاچمچ
  • ہلدی : 1چائے کاچمچ
  • خشک دھنیا : 1چائے کاچمچ
  • گرم مصالحہ : ½چائے کاچمچ
  • کوثرکینولاآئل : حسب ِ ضرورت
  • نمک : حسب ِذائقہ

ترکیب

گوشت کولہسن، ادرک پیسٹ، پیاز، سرخ مرچ، نمک، ہلدی ، خشک دھنیااورپانی ڈال کرگلالیں
., پانی خشک ہوجائے تو، کوثرکینولاآئل، ٹماٹر، سبزمرچ، دارچینی اورالائچی ڈال کربھونیں
., اب اس میں آلوڈال کرمزید5منٹ تک بھونیں
., حسب ِ ضرورت پانی ڈال کرآلوگل جانے تک پکائیں
., آخرمیں ہرادھنیااورگرم مصالحہ چھڑک کرچولھابندکردیں
., گرم گرم نان کے ساتھ پیش کریں
.,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.