Media Gallery

Achari Pasanday

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Pasanday: 1kg
  • Yogurt: ½ kg
  • Onions: 3 chopped onions
  • Cardamom Black: 2
  • Garlic paste:1 Tablespoon
  • Ginger paste: 1 Tablespoon
  • Red chili powder: 1 tablespoon
  • Papaya Paste: 2 Tablespoon
  • Poppy seeds: 2 Tablespoon
  • Grated Black pepper: ½ Teaspoon
  • Cumin: 1 Teaspoon
  • Fenugreek (Mehti dana): ¼ Tea spoon
  • Nigella sativa (kalongi): ¼ Tea spoon
  • Aniseed (saunf): ¼ Tea spoon
  • Kausar canola oil: as per requirement
  • Salt: As per taste
  • Fresh coriander & green chilies: for garnish.

Procedure

Marinate pasnaday in papaya paste for 2hours Fry onions in Kausar Canola oil Now add ginger, garlic paste, Black cardamom, yogurt, red chili powder, grated Black pepper cumin, Fenugreek (Mehti dana), Nigella sativa (kalongi), Aniseed (saunf) and salt and fry them for 2 minutes Now add pasanday and water and cook it until pasanday are tender. For garnishing use green chilies and fresh coriander

اجزاء

  • پسندے : 1 کلو
  • دہی : ½ کلو
  • پیاز : 3 عدد(کاٹ لیں)
  • بڑی الائچی : 2عدد
  • لہسن پیسٹ : 1کھانے کاچمچ
  • ادرک پیسٹ : 1کھانے کاچمچ
  • سرخ مرچ پاؤڈر : 1کھانے کاچمچ
  • پپیتاپیسٹ : 2کھانے کے چمچ
  • خشخاش : 2 کھانے کے چمچ
  • کُٹی کالی مرچ : ½ چائے کاچمچ
  • زیرہ : 1چائے کاچمچ
  • میتھی دانہ : ¼ چائے کاچمچ
  • کلونجی : ¼ چائے کاچمچ
  • سونف : ¼ چائے کاچمچ
  • کوثرکینولاآئل : حسب ِ ضرورت
  • نمک : حسب ِ ذائقہ
  • ہرادھنیا، ہری مرچ : گارنشنگ کے لیے

ترکیب

پسندوں پرپپیتاپیسٹ لگاکر2 گھنٹے کے لیے رکھ دیں۔, کوثرکینولاآئل میں پیازہلکافرائی کریں۔, پھرادرک، لہسن پیسٹ، بڑی الائچی، دہی، سرخ اورکالی مرچ، خشخاش، زیرہ، کلونجی، سونف، میتھی دانہ اورنمک شامل کرکے 1-2 منٹ بھونیں۔, اب اس میں پسندے اورپانی شامل کرکے ہلکی آنچ پراتناپکائیں کہ پسندے گل جائیں۔, تیارہونے پرہرے دھنیے اورہری مرچ سے سجاکراچارکے ساتھ پیش کریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.