Media Gallery

Akhroti Mutton Karahi

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Mutton: ½ kg
  • Onions: 125 grams (sliced)
  • Yogurt: 100 grams
  • Walnuts: 50 grams (chopped)
  • Kausar Canola Oil: 12 grams
  • Green chilies: 10 gram (chopped)
  • Ginger paste: 1 tablespoon
  • Garlic paste: 1 tablespoon
  • Lemon juice: 1 tablespoon
  • Garam masala powder: 1 tablespoon
  • Butter: 1 tablespoon
  • Black pepper powder: ¼ teaspoon
  • Salt: to taste

Procedure

In a pan, fry onions to golden brown using Kausar Canola Oil. Add ginger garlic paste, meat and garam masala and fry it further. Now add salt, black pepper powder and desired amount of water so that the meat tenderizes. In the end, put it yogurt and walnuts and cook for some time while stirring. Once ready, add lemon juice, green chilies and butter. Serve hot

اجزاء

  • مٹن : ½ کلو
  • پیاز(سلائسزکاٹ لیں) : 125گرام
  • دہی : 100گرام
  • اخروٹ (چوپڈ) : 50گرام
  • کوثرکینولاآئل : 12گرام
  • ہری مرچ ( چوپڈ) : 10گرام
  • ادرک پیسٹ : 1کھانے کاچمچ
  • لہسن پیسٹ : 1کھانے کاچمچ
  • لیمن جوس : 1کھانے کاچمچ
  • گرم مصالحہ پاؤڈر : 1کھانے کاچمچ
  • مکھن : 1کھانے کاچمچ
  • کالی مرچ پاؤڈر : ¼ چائے کاچمچ
  • نمک : حسب ِ ذائقہ

ترکیب

گرم کوثرکینولاآئل میں پیازگولڈن فرائی کریں پھرادرک پیسٹ، لہسن پیسٹ، گوشت اورگرم مصالحہ ڈال کرفرائی کرلیں۔, اب نمک، کالی مرچ اوراتناپانی ڈال کرپکائیں کہ گوشت گل جائے۔, آخرمیں دہی اوراخروٹ شامل کرکے بھون لیں۔, تیارہونے پرلیمن جوس، ہری مرچ اورمکھن مکس کرکے گرم گرم پیش کریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.