Media Gallery

Arvi Ghosht

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Mutton: 1 kg
  • Arvi: ½ kg peeled
  • Onion: 2 (sliced)
  • Red chilies: 2 teaspoon
  • Turmeric: 1/2 teaspoon
  • Dried coriander: 3 teaspoon
  • Elaichi powder: 1 teaspoon
  • Ginger paste: 1 tablespoon
  • Garlic paste: 1 tablespoon
  • Fresh coriander: ½ cup
  • Garam masala: 1 teaspoon
  • Kausar Canola Oil: ½ cup
  • Salt: to taste
  • Ginger and coriander for garnishing

Procedure

Fry onions in Kausar Canola Oil and then grind them. Using the same oil, put in turmeric, coriander powder, red chili powder, garam masala, ginger garlic paste, salt, ground onion and mutton. Now add 3 to 4 cups of water and cook till the mutton is almost tender. Add arvi and cover it with the lid. Cook till both arvi and meat have softened. Once the gravy thickens, take it off the heat. Garnish with fresh coriander and ginger. Serve hot

اجزاء

  • مٹن : 1کلو
  • اَروی : ½کلو(چھیل لیں)
  • ہلدی : ½چائے کاچمچ
  • سرخ مرچ پاؤڈر : 2چائے کاچمچ
  • دھنیاپاؤڈر : 3چائے کے چمچ
  • ادرک لہسن پیسٹ : 2چائے کے چمچ
  • گرم مصالحہ پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • پیاز : 2عدد(چوپڈ)
  • الائچی پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • کوثرکینولاآئل : ½کپ
  • ہرادھنیا(چوپڈ) : ½کپ
  • نمک : حسب ِ ذائقہ
  • ہرادھنیا، ادرک : گارنشنگ کے لیے

ترکیب

کوثرکینولاآئل میں پیازفرائی کرکے گرائنڈکرلیں۔, اسی آئل میں ہلدی، دھنیاپاؤڈر، سرخ مرچ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، ادرک لہسن پیسٹ اورنمک ڈال کرمٹن اورگرائنڈکیاہواپیازشامل کرکے پکائیں۔, 3-4کپ پانی شامل کرکے اتناپکائیں کہ مٹن تقریباً گل جائے۔, اب اروی شامل کرکے ڈھک دیں اوراتناپکائیں کہ گوشت اوراَروی دونوں گل جائیں۔, گریوی گاڑھی ہوجائے توچولھے سے اُتارلیں۔, ہرے دھنیے اورادرک سے سجاکرسَروکریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.