Media Gallery

Balti Qeema

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Mutton mincemeat: ½ kg
  • Onions: 2 (chopped)
  • Tomatoes: 2 (peeled and cut into 4 pieces)
  • Curry leaves: 5
  • Green chilies: 5 (chopped)
  • Red chili powder: 1 teaspoon
  • Turmeric: ½ teaspoon
  • Garam masala powder: ½ teaspoon
  • Garlic and ginger paste: 1 tablespoon
  • Lemon juice: 2 tablespoons
  • Kausar Canola Oil: ¼ cup
  • Salt: to taste
  • Fresh coriander for garnishing

Procedure

Mix together mincemeat, ginger garlic paste, red chili powder, curry leaves, turmeric, lemon juice and salt. Set it aside for some time Fry onions in Kausar Canola oil till it gets golden brown. Then add the mince meat mixture and cook. Put tomatoes, green chilies till the mincemeat is completely cooked. Garnish with fresh coriander and garam masala. Serve hot

اجزاء

  • مٹن قیمہ : ½کلو
  • پیاز : 2عدد(چوپڈ)
  • ٹماٹر : 2عدد(چھیل کرچارٹکڑوں میں کاٹ لیں)
  • کری پتا : 5عددq
  • ہری مرچ : 5عدد(چوپڈ)
  • سرخ مرچ پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • ہلدی : ½چائے کاچمچ
  • گرم مصالحہ پاؤڈر : ½چائے کاچمچ
  • ادرک،لہسن پیسٹ : 1کھانے کاچمچ
  • لیموں کارس : 2کھانے کے چمچ
  • کوثرکینولاآئل : ¼کپ
  • نمک : حسب ِذائقہ
  • ہرادھنیا : گارنشنگ کے لیے

ترکیب

قیمے میں ادرک لہسن پیسٹ، سرخ مرچ، کری پتا، ہلدی، لیموں کارس اورنمک مکس کرکے الگ رکھ لیں۔, کوثرکینولاآئل میں پیازگولڈن فرائی کریں پھرقیمہ شامل کرکے بھونیں۔, اب ٹماٹراورہری مرچ ڈال کراتنابھونیں کہ قیمہ گل جائے۔, تیارہونے پرہرادھنیااورگرم مصالحہ چھڑک کرسروکریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.