Media Gallery

Bangali Daal

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Petite Crimson Lentil (LalMansoor): ½ kg
  • Golden gram (Daal Moong): ½ cup
  • Garlic: 1 pothi
  • Red chilies (Whole): 9
  • Ginger: 1 inch Piece
  • Cloves: 2
  • Cinnamon: 1 piece
  • White cumin: 1 teaspoon
  • Fresh coriander: 1 bunch (chopped)
  • Green chilies: 2
  • Salt: as per taste
  • Kausar Canola Oil: as per requirement
  • Water: as per requirement
  • Once it starts to boil, seal it with kneaded flour and put weight on it.

Procedure

Grind 3 red chilies with ginger Now add all ingredients (except red chilies and cumin) in water and boil it. Once it starts to boil, seal it with kneaded flour and put weight on it. Now cut green chilies from the middle and add them in the lentil along with fresh coriander. Now add garlic pothi paste in the lentil Fry the remaining red chilies and white cumin in Kausar Canola Oil. Pour it over the cooked lentil Serve it with boiled rice

اجزاء

  • دال مسور(سرخ) : ½کلو
  • دال مونگ : ½کپ
  • لہسن : 1پوتھی
  • ثابت سرخ مرچ : 9عدد
  • ادرک : 1انچ کاٹکڑا
  • لونگ : 2عدد
  • دارچینی : 1ٹکڑا
  • سفیدزیرہ : 1چائے کاچمچ
  • ہرادھنیا : 1گٹھی(چوپڈ)
  • ہری مرچ : 2عدد
  • نمک : حسب ِ ذائقہ
  • کوثرکینولاآئل : حسب ِ ضرورت
  • پانی : حسب ِ ضرورت

ترکیب

تین ثابت سرخ مرچ، ادرک کے ساتھ گرائنڈکرلیں۔, ثابت سرخ مرچوں اورسفیدزیرے کے علاوہ تمام اجزاء کوکافی سارے پانی میں ڈال کرابالیں۔, ابال آجانے پرڈھکن آٹے کی لئی سے بندکردیں اوراوپروزن رکھ دیں۔, پھرہری مرچ کٹ لگاکراورہرادھنیاشامل کردیں۔, لہسن کی پوتھی کونچوڑکرلہسن کاگودادال میں شامل کرلیں۔, باقی ثابت سرخ مرچ اورسفیدزیرہ کوثرکینولاآئل میں فرائی کرکے بگھارلگائیں۔, اُبلے چاولوں کے ساتھ سروکریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.