ANUGA 2017Media Gallery

Chane Bihari

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Chickpeas (safaid channe): 1 cup (boil them)
  • Onion: ¾ cup (chopped)
  • Coriander: 1 cup
  • Green chilies: 2 to 3
  • Tomatoes: 2 to 3
  • Garam masala powder: 1 teaspoon
  • Turmeric: ½ teaspoon
  • Red chili powder: 1 teaspoon
  • Cumin: 1 teaspoon
  • Tamarind: 2 tablespoon (remove seeds)
  • Garlic: 2 to 3 cloves (chopped)
  • Ginger: 1 inch piece (chopped)
  • Salt: to taste
  • Kausar Canola Oil: as required

Procedure

Make a paste of green chilies, garlic and ginger in a grinder Crackle cumin in Kausar Canola Oil and then add green chili paste and onions. Fry it slightly Now add tomatoes, salt, garam masala powder, turmeric, red chili powder, tamarind and chickpeas. Add water to cook this. Once the gravy thickens, add coriander and take it off the heat. Serve hot

اجزاء

  • سفیدچنے : 1کپ(اُبال لیں)
  • پیاز(چوپڈ) : ¾کپ
  • ہرادھنیا(چوپڈ) : 1کپ
  • ہری مرچ : 2-3عدد
  • ٹماٹر : 2-3عدد
  • گرم مصالحہ پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • ہلدی : ½ چائے کاچمچ
  • سرخ مرچ پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • زیرہ : 1چائے کاچمچ
  • اِملی : 2کھانے کے چمچ(گٹھلیاں نکال دیں)
  • لہسن : 2-3جوے(چوپڈ)
  • ادرک : 1انچ کاٹکڑا(چوپڈ)
  • نمک : حسب ِ ذائقہ
  • کوثرکینولاآئل : حسب ِ ضرورت

ترکیب

ہری مرچ، لہسن اورادرک کوگرائنڈکرکے پیسٹ بنالیں۔, کوثرکینولاآئل میں زیرہ کڑکڑائیں پھرہری مرچ پیسٹ اورپیازڈال کرہلکافرائی کریں۔, اب ٹماٹر، نمک، گرم مصالحہ پاؤڈر، ہلدی سرخ مرچ پاؤڈر، اِملی،سفیدچنے اورپانی ڈال کرپکائیں۔, گریوی گاڑھی ہوجائے توہرادھنیامکس کرکے چولھے سے اُتارلیں۔, گرم گرم سَروکریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.