Media Gallery

Chicken Badami Qorma

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Boneless chicken: 750 grams (cubes)
  • Cloves: 8
  • Cardamom seeds: 8
  • Green chilies: 2 (chopped)
  • Onion: 1 ½ (cut into thin slices)
  • Tomatoes: 1 (cut in cubes)
  • Sugar: 1 tablespoon
  • Tomato paste: 2 tablespoons
  • Fresh coriander: 2 tablespoons (chopped)
  • Almonds: 3 tablespoons (ground)
  • Coriander powder: 1 teaspoon
  • Cumin powder: 1 teaspoon
  • Garam masala powder: 1 teaspoon
  • Cinnamon powder: 1 teaspoon
  • Vinegar: 1 teaspoon
  • Grated red chilies: 2 teaspoon
  • Hot water: ½ cup
  • Yogurt: 1 cup
  • Ginger: 2 inch piece (chopped)
  • Cream: 350 ml
  • Salt: as per taste
  • Kausar Canola Oil: as per requirement

Procedure

Fry onions, tomatoes, grated red chilies, green chilies, cinnamon powder, cloves, cardamom seeds, coriander powder, cumin, salt and sugar in Kausar Canola Oil Then add chicken and ginger and cook for another 10 mins Now put in vinegar, tomato paste and water and cook for another 10 minutes Add garam masala powder, yogurt, cream and almonds and cook till chicken is tender. Then add coriander and ginger and cook for another 5 minutes. Take it off the heat Serve hot when ready

اجزاء

  • بون لیس چکن : 750گرام(کیوبز)
  • لونگ : 8عدد
  • الائچی دانہ : 8عدد
  • ہری مرچ : 2عدد(چوپڈ)
  • پیاز : 1½عدد(باریک سلائسزکاٹ لیں)
  • ٹماٹر : 1عدد(کیوبزکاٹ لیں)
  • چینی : 1کھانے کاچمچ
  • ٹماٹوپیسٹ : 2کھانے کے چمچ
  • ہرادھنیا(چوپڈ) : 2کھانے کے چمچ
  • بادام(گرائنڈکیے گئے) : 3کھانے کے چمچ
  • دھنیاپاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • زیرہ پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • گرم مصالحہ پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • دارچینی پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • سرکہ : 1چائے کاچمچ
  • کٹی سرخ مرچ : 2چائے کے چمچ
  • گرم پانی : ½کپ
  • دہی : 1کپ
  • ادرک : 2انچ کاٹکڑا(چوپڈ)
  • کریم : 350ملی لٹر
  • نمک : حسب ِ ذائقہ
  • کوثرکینولاآئل : حسب ِ ضرورت

ترکیب

کوثرکینولاآئل میں پیاز، ٹماٹر، کٹی سرخ مرچ، ہری مرچ، دارچینی پاؤڈر، لونگ، الائچی دانہ، دھنیاپاؤڈر، زیرہ، نمک اورچینی کوپانچ منٹ پکائیں۔, پھرچکن اورآدھاادرک شامل کرکے10منٹ پکائیں۔, اب سرکہ، ٹماٹوپیسٹ اورپانی شامل کرکے مزید10منٹ پکائیں۔, گرم مصالحہ پاؤڈر، دہی، کریم اوربادام شامل کرکے اتنابھونیں کہ چکن گل جائے۔, پھرہرادھنیااوربقیہ ادرک شامل کرکے پانچ منٹ پکائیں اورچولھے سے اتارلیں۔, تیارہونے پرگرم گرم سروکریں۔

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.