Media Gallery

Chicken Dry Masala

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Chicken leg pieces: 1 ½ kg
  • Coriander powder: 2 ½ tablespoons
  • Red chili powder: 1 ½ tablespoons
  • Black pepper powder: 1 ½ tablespoon
  • Lemon juice: 2 tablespoons
  • Turmeric: 1 teaspoon
  • Garam masala powder: 1 teaspoon
  • Cumin powder: ½ teaspoon
  • Green chilies: 4 to 5 (chopped)
  • Garlic: 6 to 7 (chopped)
  • Curry leaves: 6 to 7
  • Ginger: 1 inch piece (chopped)
  • Salt: to taste
  • Kausar Canola Oil: as required

Procedure

Mix all ingredients (except chicken and Kausar Canola Oil) with water and make a paste Put cuts on the chicken and marinate it in the paste for 4 to 5 hours in the refrigerator In a pan, put in some Kausar Canola Oil. Add chicken along with little bit of water and cook till the chicken has tenderized and the water has dried up. Take it off the heat Once ready, serve hot

اجزاء

  • چکن لیگ پیسز : 1½ کلو
  • دھنیاپاؤڈر : 2½ کھانے کے چمچ
  • سرخ مرچ پاؤڈر : 1½کھانے کاچمچ
  • کالی مرچ پاؤڈر : 1½ کھانے کاچمچ
  • لیموں کارَس : 2کھانے کے چمچ
  • ہلدی : 1چائے کاچمچ
  • گرم مصالحہ پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • زیرہ پاؤڈر : ½چائے کاچمچ
  • ہری مرچ : 4-5عدد(چوپڈ)
  • لہسن : 6-7 عدد(چوپڈ)
  • کری پتا : 6-7 عدد
  • ادرک : 1انچ کاٹکڑا(چوپڈ)
  • نمک : حسب ِ ذائقہ
  • کوثرکینولاآئل : حسب ِ ضرورت

ترکیب

چکن اورکوثرکینولاآئل کے علاوہ تمام اجزاء میں تھوڑاساپانی ملاکرپیسٹ بنالیں۔, چکن پرکٹ لگاکریہ پیسٹ لگائیں اور4-5 گھنٹے کے لیے ریفریجریٹرمیں رکھ دیں۔, پین میں کوثرکینولاآئل گرم کرکے چکن اورتھوڑاساپانی ڈال کرپکائیں۔, چکن گل اورپانی خشک ہوجائے توچولھے سے اتارلیں۔, تیارہونے پرگرم گرم سروکریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.