Media Gallery

Chicken Masala

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Chicken: ½ kg
  • Dry coriander powder: 1 teaspoon
  • Red chili powder: ½ teaspoon
  • Turmeric: ¼ teaspoon
  • Garlic paste: ½ tablespoon
  • Ginger paste: ½ tablespoon
  • Garam masala powder: ½ teaspoon
  • Ginger Julien: 1 tablespoon
  • Fresh coriander chopped: 1 tablespoon
  • Yogurt: 100 grams
  • Green chilies (chopped): 3
  • Black pepper whole: 5 to 6
  • Cinnamon: 1 inch piece
  • Salt: as per taste
  • Kausar Canola oil: 50 ml

Procedure

In a pot cook chicken, salt, black pepper, garlic and ginger paste, cinnamon and water. Once chicken is tender and the water has almost dried out, add coriander powder. When water has completely dried, add Kausar Canola Oil, turmeric, yogurt and red chili. Cook till the oil separates. Now add Julien ginger, fresh coriander, garam masala powder, green chilies and put it on steam (dam). Serve hot once ready

اجزاء

  • چکن : ½کلو
  • خشک دھنیاپاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • سرخ مرچ پاؤڈر : ½چائے کاچمچ
  • ہلدی : ¼چائے کاچمچ
  • لہسن پیسٹ : ½کھانے کاچمچ
  • ادرک پیسٹ : ½کھانے کاچمچ
  • گرم مصالحہ پاؤڈر ½چائے کاچمچ
  • ادرک (جولین) 1کھانے کاچمچ
  • ہرادھنیا(چوپڈ) : 1کھانے کاچمچ
  • دہی : 100گرام
  • ہری مرچ : 3عدد(چوپڈ)
  • ثابت کالی مرچ : 5-6عدد
  • دارچینی : 1انچ کاٹکڑا
  • نمک : حسب ِذائقہ
  • کوثرکینولاآئل : 50ملی لٹر

ترکیب

چکن، نمک، کالی مرچ ، لہسن، ادرک پیسٹ، دارچینی اورپانی ڈال کرپکائیں۔, چکن گل جائے اورپانی تقریباً خشک ہوجائے تودھنیاپاؤڈرڈال دیں۔, پانی بالکل خشک ہونے پرکوثرکینولاآئل، ہلدی، دہی اورسرخ مرچ شامل کرکے بھونیں۔, جب آئل اوپرآجائے توجولین ادرک، ہرادھنیا، گرم مصالحہ پاؤڈراورہری مرچ ڈال کردم لگادیں۔, تیارہونے پرگرم گرم سروکریں۔

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.