Media Gallery

Chicken Pasanda

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Chicken boneless (cut into cubes): 1 kg
  • Onions: 2 (chopped)
  • Tomatoes: 2 (chopped)
  • Green chilies: 2 to 3 (chopped)
  • Coal: 1 piece
  • Salt: to taste
  • Kausar Canola Oil: as required
  • Onion round slices for garnishing
  • Ginger: thin sliced for garnishing
  • For marinating:
  • Yogurt: ½ kg
  • Red chili powder: 1 teaspoon
  • Garam masala powder: ½ teaspoon
  • Cumin: ½ teaspoon
  • Ginger garlic paste: 1 tablespoon
  • Cumin: ½ teaspoon
  • Ginger garlic paste: 1 tablespoon
  • Coriander powder: 2 tablespoons
  • Jaifal (nutmeg) powder: 1 pinch
  • Javitri powder: 1 pinch

Procedure

Marinate chicken with all ingredients mentioned above for marinating for 2 days in the refrigerator Slightly fry the onions in Kausar Canola Oil Then add tomatoes, salt, green chilies and cook for 2 to 3 minutes Then add chicken with all the spices. Cover it with a lid and cook on low heat Once the oil separates, keep stirring (bhunn lein) In the end, put a piece of bread over the chicken and put a lighted coal on it. Pour some oil over it and cover the lid for 2 to 3 minutes Garnish with ginger and onions. Serve hot

اجزاء

  • چکن(بون لیس) : 1کلو(کیوبزکاٹ لیں)
  • پیاز : 2عدد(چوپڈ)
  • ٹماٹر : 2عدد(چوپڈ)
  • ہری مرچ : 2سے3عدد(چوپڈ)
  • کوئلہ : 1ٹکڑا
  • نمک : حسب ِ ذائقہ
  • کوثرکینولاآئل : حسب ِ ضرورت
  • پیاز(گول سلائسز) : گارنشنگ کے لیے
  • ادرک(باریک لمباکٹاہوا) : گارنشنگ کے لیے
  • میرینیشن کے لیےدہی : ½کلو
  • سرخ مرچ پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • گرم مصالحہ پاؤڈر : ½چائے کاچمچ
  • زیرہ : ½چائے کاچمچ
  • ادرک لہسن پیسٹ : 1کھانے کاچمچ
  • دھنیاپاؤڈر : 2کھانے کے چمچ
  • جائفل پاؤڈر : چٹکی بھر
  • جاوتری پاؤڈر : چٹکی بھر

ترکیب

میرینیشن کے اجزاء مکس کرکے چکن کو2دن کے لیے ریفریجریٹرمیں رکھ دیں۔, گرم کوثرکینولاآئل میں پیازہلکافرائی کرکے ٹماٹر، نمک اورہری مرچ شامل کرکے2 سے 3 منٹ پکائیں۔, پھرمصالحے سمیت چکن ڈال کرہلکی آنچ پرڈھک کرپکنے دیں۔, آئل الگ ہوجائے توبھون لیں۔, آخرمیں چکن پرروٹی کاٹکڑارکھ کرگرم کوئلہ رکھیں اوراس کے اوپرتھوڑاساگرم آئل ڈال کر2 سے 3 منٹ کے لیے ڈھک دیں۔, ادرک اورپیازسے سجاکرسروکریں۔

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.