Media Gallery

Chicken Tikka Biryani

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Chicken (salami): 1
  • Black pepper (ground): 1 tablespoon
  • Red chili (ground): 1 teaspoon
  • Barbeque masala: 4 tablespoons
  • Lemon juice: 3 tablespoons
  • Vinegar: 3 tablespoons
  • Oyster sauce: 3 tablespoons
  • Zarda color: 1 pinch
  • Kausar Canola Oil: 2 tablespoons
  • Salt: to taste
  • For biryani:
  • Rice: ½ kg
  • Tomatoes: 2 to 3
  • Onion: 2
  • Coriander: ½ bunch

Procedure

Method for making chicken tikka: Mix all ingredients in a bowl Marinate chicken with this mixture Steam chicken for 30 to 35 minutes Now fry this chicken. Chicken tikka is ready Method for making biryani: Put cumin and salt in rice and boil it Crackle cloves, black cardamom (barri elaichi) and cinnamon using Kausar Canola Oil. Now fry the onions to golden color in this oil. Add tomatoes, plum, red chili, garam masala and salt. Cook this for a while. Now layer rice on this, put chicken tikka, mint, coriander and green chilies and cover with the lid. Put on slow flame (dum) Chicken tikka biryani is ready Serve with salad and raita

اجزاء

  • چکن( سالم) : 1 عدد
  • کالی مرچ(پسی ہوئی) : 1 کھانے کا چمچ
  • سرخ مرچ(پسی ہوئی) : 1 چائے کا چمچ
  • باربی کیو مصالحہ : 4 کھانے کے چمچ
  • لیموں کا رس : 3 کھانے کے چمچ
  • سرکہ : 3 کھانے کے چمچ
  • اوسٹر سوس : 3 کھانے کے چمچ
  • زردے کا رنگ : 1چٹکی
  • کوثر کینولا آئل : 2کھانے کے چمچ
  • نمک : حسب ِ ضرورت
  • چاول : ½ کلو
  • ٹماٹر : 2 سے 3 عدد
  • پیاز : 2 عدد
  • ہرا دھنیا : ½گٹھی
  • پودینہ : ½ گٹھی
  • ہری مرچیں(ثابت) : 4 سے 5 عدد
  • آلو بخارا : ½ کپ
  • کالا زیرہ (ثابت) : ½چائے کا چمچ
  • دار چینی : 2 سے 3 ٹکڑے
  • بڑی الائچی : 2 سے 3 عدد
  • لونگ : 3 سے 4 عدد
  • لال مرچ (پاؤڈر) : 1 کھانے کا چمچ
  • گرم مصالحہ (پاؤڈر) : 1 چائے کا چمچ
  • کوثر کینولا آئل : ½ کپ
  • نمک : حسب ِ ضرورت

ترکیب

, ایک باؤل میں تمام اجزاء ڈال کر مکسچر تیار کرلیں۔, مکسچر کو چکن پر اچھی طرح لگائیں۔, 30 سے 35 منٹ کے لیے اسٹیم کریں۔, پھر فرائی کرلیں ، چکن تکہ تیار ہے۔, بریانی بنانے کا طریقہ, چاول میں زیرہ اور نمک شامل کرکے اُبا لیں۔, ایک دیگچی میں کوثر کینولا آئل گرم کرکے لونگ، بڑی الائچی اور دار چینی کڑ کڑالیں۔, اس میں پیاز سنہری کرلیں۔, ٹماٹر، آلو بخارا، لال مرچ، گرم مصالحہ اور نمک ڈال کر اچھی طرح سے بھون لیں۔, اب چاولوں کی تہ لگائیں اس پر چکن تکہ ، پودینہ، ہرا دھنیا اور ہری مرچیں رکھ کر دم لگا دیں۔, چکن تکہ بریانی تیار ہے۔, رائتہ اور سلاد کے ساتھ پیش کریں۔

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.