Shop NowMedia Gallery

Daal Maharani

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Black Gram (Daal Mash): 375 grams
  • Tomatoes: 150 grams (chopped)
  • Cream: 75 grams
  • Kausar Banaspati: 50 grams
  • Red beans: 50 grams
  • Garlic (chopped): 2 teaspoons
  • Ginger (chopped): 2 teaspoons
  • Red chili powder: 2 teaspoons
  • Salt: as per taste

Procedure

Soak Daal Mash and red beans in water for 12 hours. Put soaked daal mash and red beans in 1 ½ litre water and boil for 12 minutes in a pressure cooker Now add garlic, ginger, tomatoes, red chilies and salt. Cook on low heat and stir constantly Add Kausar Banaspati and cream and take it off the heat. Serve with hot chapatis

اجزاء

  • دال ماش : 375گرام
  • ٹماٹر(چوپڈ) : 150گرام
  • کریم : 75گرام
  • کوثربناسپتی : 50گرام
  • سرخ لوبیا : 50گرام
  • لہسن(چوپڈ) : 2چائے کے چمچ
  • ادرک(چوپڈ) : 2چائے کے چمچ
  • سرخ مرچ پاؤڈر : 2چائے کے چمچ
  • نمک : حسب ِ ذائقہ

ترکیب

دال ماش اورسرخ لوبیابارہ گھنٹوں کے لیے بھگودیں۔, پھر1½لٹرپانی ڈال کربارہ منٹ تک پریشرککرمیں پکاکراچھی طرح گھوٹ لیں۔, اب اس میں لہسن، ادرک، ٹماٹر، سرخ مرچ اورنمک ڈال کرہلکی آنچ پرمسلسل چمچ ہلاتے ہوئے پکائیں۔, کوثربناسپتی اورکریم مکس کریں اورچولھے سے اتارلیں۔, گرم گرم چپاتیوں کے ساتھ سروکریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.