Media Gallery

Daal Mong Jalfrezi

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Golden gram (daal moong): 450 grams (soaked)
  • Tomatoes: 250 gram (chopped)
  • Kausar Banaspati: 60 grams
  • Onions: 1 (cut in round slices)
  • Green cardamom: 3 (take out the seeds)
  • Green chilies: 3
  • Grated red chilies: 1 teaspoon
  • Turmeric: 1 teaspoon
  • Garlic: 2 cloves (chopped)
  • Ginger: 1 inch piece (chopped)
  • Cinnamon: 1 inch piece
  • Ground cumin: 1 tablespoon
  • Water: 350 ml
  • Green coriander: for garnishing
  • Salt: as per taste

Procedure

In a pan, put in Kausar Canola oil and crackle cardamom Now add ginger, cumin, cinnamon and grated red chilies and fry them. Fry onions and garlic till they get golden brown in the same mixture Now add lentil, cumin, salt and water and cook till the water dries out. Add tomatoes and green chilies Garnish with green coriander and serve

اجزاء

  • دال مونگ : 450گرام (بھگولیں)
  • ٹماٹر : 250گرام (چوپڈ)
  • کوثربناسپتی : 60گرام
  • پیاز : 1عدد(گول کاٹ لیں)
  • سبزالائچی : 3عدد(دانے نکال لیں)
  • ہری مرچ : 3عدد
  • کٹی سرخ مرچ : 1چائے کاچمچ
  • ہلدی : 1چائے کاچمچ
  • لہسن : 2جوئے (چوپڈ)
  • ادرک : 1انچ کاٹکڑا(چوپڈ)
  • دارچینی : 1انچ کاٹکڑا
  • پساہوازیرہ : 1کھانے کاچمچ
  • پانی : 350ملی لٹر
  • ہرادھنیا : گارنشنگ کے لیے
  • نمک : حسب ِ ذائقہ

ترکیب

پین میں ہلکی آنچ پرکوثربناسپتی گرم کرکے الائچی کے دانے کڑکڑالیں۔, پھرادرک ، زیرہ،دارچینی اورکٹی سرخ مرچ شامل کرکے فرائی کریں۔, اس میں پیازاورلہسن گولڈن براؤن کرکے دال مونگ، زیرہ، نمک اورپانی شامل کرکے پکائیں۔ پانی خشک ہوجائے توٹماٹراورہری مرچ ڈال دیں۔, ہرے دھنیے سے گارنش کرکے پیش کریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.