Media Gallery

Dhaba Chicken

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Beef mincemeat: ¼ kg
  • Chicken: ½ kg
  • Cinnamon: 1
  • Onions: 3 (chopped)
  • Cloves: 2 to 3
  • Green cardamom: 4 (crushed)
  • Tomatoes: 5 (chopped)
  • Ginger: 2 inch piece (chopped)
  • Green chilies: 2 tablespoons (chopped)
  • Garlic: 2 tablespoons (chopped)
  • Garam masala powder: 1 teaspoon
  • Red chili powder: 1 teaspoon
  • Coriander powder: 1 teaspoon
  • Turmeric: ½ teaspoon
  • Yogurt: ¼ cup
  • Kausar Banaspati: ½ cup
  • Salt: to taste

Procedure

Golden fry onions, ginger and garlic in Kausar Banaspati. Add chicken, mincemeat, cinnamon, cloves, green chilies, red chilies, coriander, turmeric, yogurt and salt and fry. Once the chicken has a nice golden color on it, add tomatoes and cover with the lid. Cook it till the water dries out and the oil separates. Now sprinkle green chilies and garam masala powder. Serve hot once ready.

اجزاء

  • بیف قیمہ : ¼کلو
  • چکن : ½کلو(چھوٹے ٹکڑے کاٹ لیں)
  • دارچینی : 1عدد
  • پیاز : 3عدد(چوپڈ)
  • لونگ : 2سے3عدد
  • سبزالائچی : 4عدد(کرش کرلیں)
  • ٹماٹر : 5عدد(چوپڈ)
  • ادرک : 2انچ کاٹکڑا(چوپڈ)
  • ہری مرچ (چوپڈ) : 2کھانے کے چمچ
  • لہسن (چوپڈ) : 2کھانے کے چمچ
  • گرم مصالحہ پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • سرخ مرچ پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • دھنیاپاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • ہلدی : ½ چائے کاچمچ
  • دہی : ¼کپ
  • کوثربناسپتی : ½کپ
  • نمک : حسب ِ ذائقہ

ترکیب

کوثربناسپتی گرم کرکے پیاز، ادرک اورلہسن ہلکاسنہری فرائی کرلیں۔, پھراس میں چکن، قیمہ، دارچینی، لونگ، سبزالائچی، سرخ مرچ، دھنیا، ہلدی، دہی اورنمک شامل کرکے فرائی کریں۔, چکن سنہری ہوجائے توٹماٹرڈال کرڈھک دیں یہاں تک کہ پانی خشک ہوجائے اورگھی اوپرآجائے۔, اب ہری مرچیں اورگرم مصالحہ چھڑک دیں۔, تیارہونے پرگرم گرم پیش کریں۔

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.