Gulfood 2018Media Gallery

Dohi Machli

Product Code: 1005
Price: $0.00


  • White fish fillet: 250 grams
  • Kausar Canola Oil: 12 grams
  • Raisin: 12 grams (soak them in water)
  • Yogurt: 50 grams
  • Onions: 50 grams (chopped)
  • Ginger: 1 ½ teaspoons
  • Garlic: 1 ½ teaspoons
  • Cumin powder: 1 teaspoon
  • Red chili powder: ½ teaspoon
  • Turmeric: ¼ teaspoon
  • Salt: As per taste


Grind onions, ginger, garlic, cumin, turmeric and red chili powder and marinate fish for 1 hour. Fry fish in a nonstick pan using Kausar Canola Oil till it gets golden brown. In another pan, mix together 4 tablespoons water, raisin, salt and yogurt and cook for 1 minute. Add fish in this sauce and put lid on for 1 minute. Serve hot once ready


  • وائٹ فش فلے : 250گرام
  • کوثرکینولاآئل : 12گرام
  • کشمش : 12گرام(پانی میں بھگودیں)
  • دہی : 50گرام
  • پیاز(چوپڈ) : 50گرام
  • ادرک(چوپڈ) : 1½چائے کاچمچ
  • لہسن(چوپڈ) : 1½چائے کاچمچ
  • زیرہ پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • سرخ مرچ پاؤڈر : ½چائے کاچمچ
  • ہلدی : ¼چائے کاچمچ
  • نمک : حسب ِ ذائقہ


پیاز، ادرک، لہسن، زیرہ، ہلدی اورسرخ مرچ کوایک ساتھ گرائنڈکرکے فش پرلگاکر1 گھنٹے کے لیے رکھ دیں۔, پھرنان اسٹک پین میں کوثرکینولاآئل گرم کرکے فش کودونوں اطراف سے گولڈن فرائی کرلیں۔, چارکھانے کے چمچ پانی، کشمش، نمک اوردہی کومکس کرکے ہلکی آنچ پر1 منٹ پکائیں پھراس میں فش شامل کرکے تھوڑی دیردم لگادیں۔, تیارہونے پرگرم گرم سروکریں۔

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.