Media Gallery

Fish Dry Fruit Biryani

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • For rice:
  • Rice: 3 cups
  • Onions: ½ cup (cut into slices)
  • Hot water: 6 cups
  • Black cardamom (Bari Elaichi): 4
  • Cinnamon: 4 (1 inch pieces)
  • Clove: 4
  • Black pepper (whole): 4
  • Kausar Banaspati: 2 tablespoons
  • Salt: 2 teaspoons
  • For Fish Masala:
  • Fish: ½ kg
  • Red chili powder: 1 tablespoon
  • Yogurt: 1 tablespoon
  • Garlic, ginger, green chili paste: 2 tablespoons
  • Mint: 2 tablespoons (chopped)
  • Turmeric: 1.2 teaspoon
  • Garam Masala powder: 1 teaspoon
  • Salt: 1 teaspoon
  • Onion: 3 (cut into slices)
  • Tomatoes: 1 (chopped)
  • Coconut milk: ¼ cup
  • Coriander: 1 cup (chopped)
  • Kausar Canola Oil: 1 cup
  • Salt: to taste
  • For Garnishing:
  • Roasted raisin: 50 grams
  • Roasted cashew nuts: 50 grams

Procedure

For the rice; crackle black cardamom, cloves, cinnamon and black pepper. Then add onions to it and fry for 4 to 5 minutes Now add rice and fry for an additional 5 minutes. Add salt and hot boiling water. Let it cook For fish masala; marinate fish with red chili powder, turmeric and salt for 1 hour Fry fish in Kausar Canola Oil Fry onions using the same oil and then add tomatoes and garlic, ginger and green chili paste. Cook for 6 minutes. Now add garam masala powder, yogurt, coconut milk, mint, coriander and salt and cook for an additional 5 minutes. Add fried fish and boil on low flame. In a big pan, put a layer of rice and then fish masala. Cover the lid, lower the flame and let it steam for 10 minutes Garnish with cashew nuts and raisins when ready

اجزاء

  • چاول : 3کپ
  • پیاز(سلائسز کٹے ہوئے) : ½کپ
  • گرم پانی : 6کپ(کھولتا ہوا)
  • بڑی الائچی : 4عدد
  • دار چینی(1انچ کا ٹکڑا) : 4عدد
  • لونگ : 4عدد
  • ثابت کالی مرچ : 4عدد
  • کوثر بناسپتی : 2کھانے کے چمچ
  • نمک : 2چائے کے چمچ
  • فش : ½کلو(ٹکڑے کرلیں)
  • سرخ مرچ پاؤڈر : 1کھانے کا چمچ
  • دہی : 1کھانے کا چمچ
  • ادرک لہسن، ہری مرچ پیسٹ : 2کھانے کے چمچ
  • پودینہ(چوپڈ) : 2کھانے کے چمچ
  • ہلدی : ½چائے کا چمچ
  • گرم مصالحہ پاؤڈر : 1چائے کا چمچ
  • نمک : 1چائے کا چمچ
  • پیاز : 3عدد(سلائسز کاٹ لیں)
  • ٹماٹر : 1عدد(چوپڈ)
  • کوکونٹ ملک : ¼کپ
  • ہرا دھنیا(چوپڈ) : 1کپ
  • کوثر کینولا آئل : 1کپ
  • نمک : حسب ِ ذائقہ
  • روسٹڈ کاجو : 50گرام
  • روسٹڈ کشمش : 50گرام

ترکیب

چاولوں کے لیے کوثر بناسپتی گرم کرکے بڑی الائچی، دار چینی، لونگ اور کالی مرچ کو کڑکڑائیں پھر پیاز شامل کرکے 4-5 منٹ ہلکا فرائی کریں۔, اب چاول شامل کرکے مزید 5 منٹ فرائی کریں پھر گرم پانی , اور نمک شامل کرکے پکائیں۔, فش مصالحہ کے لیے فش پر سرخ مرچ پاؤڈر، ہلدی اور نمک لگا کر 1 گھنٹے کے لیے رکھ دیں۔, اب فش کو کوثر کینولا آئل میں فرائی کرکے نکال لیں۔, اسی آئل میں پیاز کو ہلکی آنچ پر براؤن کر لیں پھر ادرک لہسن ہری مرچ پیسٹ اور ٹماٹر شامل کرکے مزید 6 منٹ پکائیں۔, گرم مصالحہ پاؤڈر، دہی، کوکونٹ ملک، پودینہ، ہرا دھنیا اور نمک شامل کرکے 5 منٹ پکائیں۔, پھر فرائیڈ فش شامل کرکے ہلکی آنچ پر ابال آنے تک پکائیں۔, ایک بڑے پین میں چاولوں کی تہ لگا کر اوپر فش مصالحہ بچھائیں , اور 10 منٹ تک ہلکی آنچ پر دم لگا دیں۔, تیار ہونے پر کاجو اور کشمش سے سجا کر سرو کریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.