Media Gallery

Fried Prawns with Hot Mustard Sauce

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Prawns: 24
  • Egg white: 1 (whipped)
  • Corn flour: ¼ cup
  • Flour/Maida: ½ cup
  • Cold water: 2/3 cup
  • Baking powder: ½ teaspoon
  • Salt: ½ teaspoon
  • Kausar Canola Oil for frying
  • For mustard sauce:
  • Hot mustard paste: ¼ cup
  • Thai Chili paste: ¼ cup
  • Spring onions: ¼ cup (chopped)
  • Lemon juice: 2 tablespoons
  • Brown sugar: 1 teaspoon

Procedure

To make sauce, mix lemon juice and brown sugar first. Then add spring onions, Thai chili paste and hot mustard paste. To make prawn batter; add flour, corn flour, baking powder, salt and water in a dish. Slowly put egg white in this mixture so that no lumps are formed. Drip prawns in batter and deep fry in Kausar Canola oil. Once cooked, serve it hot with sauce

اجزاء

  • پرانز : 24عدد
  • انڈے کی سفیدی : 1عدد(پھینٹ لیں)
  • میدہ : ½کپ
  • کارن فلور : ¼کپ
  • ٹھنڈاپانی : 2/3کپ
  • بیکنگ پاؤڈر : ½چائے کاچمچ
  • نمک : ½چائے کاچمچ
  • کوثرکینولاآئل : فرائنگ کے لیے
  • ہاٹ مسٹرڈپیسٹ : ¼کپ
  • تھائی چلی پیسٹ : ¼کپ
  • ہری پیاز(چوپڈ) : ¼کپ
  • لیمن جوس : 2کھانے کے چمچ
  • براؤن شوگر : 1چائے کاچمچ

ترکیب

سوس کے اجزاء سے لیمن جوس اوربراؤن شوگرمکس کرلیں۔, پھراس میں ہری پیاز، تھائی چلی پیسٹ اورہاٹ مسٹرڈپیسٹ شامل کردیں۔ سوس تیارہے۔, میدہ، کارن فلور، بیکنگ پاؤڈر، نمک اورپانی مکس کرکے بیٹربنالیں۔, اب اس میں انڈے کی سفیدی آہستگی سے مکس کردیں۔, پرانزکواس بیٹرمیں ڈپ کرکے کوثرکینولاآئل میں ڈیپ فرائی کرلیں۔, تیارہونے پرسوس کے ساتھ گرم گرم سروکریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.