Shop NowMedia Gallery

Handi Ghosht

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Mutton: 1 kg.
  • Kausar Canola oil: 250 grams
  • Onions: 400 grams (chopped)
  • Tomatoes: 400 grams (chopped)
  • Cumin: 1 table spoon
  • Grounded Green Cardamom: 1 tablespoon
  • Grounded Red chilies: 1 tablespoon
  • Salt: 2 table spoons
  • Red chilies powder: 2 tablespoons
  • Grounded Coriander: 2 tablespoons
  • Ginger garlic paste: 2 tablespoons
  • Green coriander: 3 tablespoons (chopped)
  • Badian khatai powder: 1 tea spoon
  • Turmeric: 1 tea spoon
  • Cinnamon: 2
  • Baree elaichi: 2
  • Green Chilies: 4 chopped
  • Cloves: 6
  • Ginger: 1 piece cut into slices

Procedure

Fry the onions Kausar Canola Oil until golden brown. Put in the garlic ginger paste and cook it a little bit more. Now add salt, red chili powder, turmeric, cinnamon, coriander, barri elaichi, tomatoes and meat. Let it fry so that the meat softens. Now add water and cook till the meat is completely tenderized. When the water dries out, add cloves, cumin, ground red chilies, badian powder, grounded green cardamom, ginger, green chili and fresh coriander. Serve hot with naan or chapatti

اجزاء

  • مٹن : 1کلو
  • کوثرکینولاآئل : 250گرام
  • پیاز : 400گرام(چوپڈ)
  • ٹماٹر : 400گرام(چوپڈ)
  • زیرہ : 1کھانے کاچمچ
  • کٹی سبزالائچی : 1کھانے کاچمچ
  • کٹی لال مرچ : 1کھانے کاچمچ
  • نمک : 2کھانے کے چمچ
  • سرخ مرچ پاؤڈر : 2کھانے کے چمچ
  • کٹادھنیا : 2کھانے کے چمچ
  • ادرک، لہسن پیسٹ : 2کھانے کے چمچ
  • ہرادھنیا(چوپڈ) : 3کھانے کے چمچ
  • بادیاں ختائی پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • ہلدی : 1چائے کاچمچ
  • دارچینی : 2عدد
  • بڑی الائچی : 2عدد
  • ہری مرچ : 4عدد(چوپڈ)
  • لونگ : 6عدد
  • ادرک : 1ٹکڑا(باریک کاٹ لیں)

ترکیب

کوثرکینولاآئل گرم کرکے پیازگولڈن براؤن کریں۔, اب اس میں ادرک، لہسن پیسٹ ہلکاسابھون لیں۔, پھرنمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، دارچینی، دھنیا، بڑی الائچی، ٹماٹراورگوشت ڈال کراتنابھونیں کہ گوشت نرم ہوجائے۔, پانی ڈال کرگوشت کوگلالیں۔, جب پانی خشک ہوجائے تولونگ، زیرہ، کٹی سرخ مرچ، بادیان پاؤڈر، کٹی سبزالائچی، ادرک، ہری مرچ اورہرادھنیاشامل کرکے اتارلیں۔, نان یاچپاتی کے ساتھ گرماگرم سروکریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.