Media Gallery

Kabuli Pulao

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Rice: 4 cups
  • Water: cups
  • Raisin: ½ cup
  • Mutton: 1 kg
  • Onion: 2 (cut in Julien)
  • Carrots: 3 (cut in Julien)
  • Black pepper: 1 teaspoon
  • Cardamom: ½ teaspoon
  • Cumin: ½ teaspoon
  • Salt: as per taste
  • Kausar Canola Oil: as required

Procedure

Fry onions in Kausar Canola Oil Now add mutton in it along with black pepper, salt and water and cook for 10 minutes. Cook it till the meat tenderizes and water dries up. Put raisins, carrots, cardamom, cumin and rice in it. Lower the flame and put the lid on (dum) Serve hot once ready

اجزاء

  • چاول : 4کپ(دوکنی رکھ کر اُبال لیں)
  • پانی : 4کپ
  • کشمش : ½ کپ
  • مٹن : 1کلو
  • پیاز : 2عدد(جولین کاٹ لیں)
  • گاجر : 3عدد(جولین کاٹ لیں)
  • کالی مرچ : 1چائے کا چمچ
  • سبزالائچی : ½چائے کا چمچ
  • زیرہ : ½چائے کا چمچ
  • نمک : حسب ِ ذائقہ
  • کوثر کینولا آئل : حسب ِضرورت

ترکیب

کوثر کینولا آئل گرم کرکے پیاز فرائی کرلیں۔, اب اس میں گوشت کو دس منٹ فرائی کرکے کالی مرچ، نمک اور پانی ڈال کر اتنا پکائیں کہ گوشت گل جائے اور پانی خشک ہوجائے۔, اس میں کشمش، گاجر، سبزالائچی، زیرہ اور چاول مکس کرکے دم لگا دیں۔, تیار ہونے پر گرم گرم سرو کریں۔

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.