Media Gallery

Karele Ghosht

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Mutton: ½ kg
  • Karele (bitter Gourd): 1 kg (cut)
  • Cumin: 1 tablespoon
  • Ginger garlic paste: 2 tablespoon
  • Yogurt: 1 cup
  • Milk: 1 cup
  • Onions: 3 (cut)
  • Tomatoes: 3 (cut)
  • Green chilies: 4 to 5 (cut)
  • Turmeric: ½ teaspoon
  • Red chili powder: 1 teaspoon
  • Kausar Canola Oil: as per requirement
  • Salt: to taste

Procedure

Fry two onions in Kausar Canola Oil till golden brown. Add mutton and ginger garlic paste and cook for a little while. Add a little bit of water so that mutton is almost half cooked. Now add tomatoes, salt, red chili powder, turmeric and cumin and further cook it. Add karele to meat and cook it slightly. Put in milk, yogurt and green chilies and put this on low heat. Fry remaining onions and add them to karele gosht. Put on low flame (dum). Serve once ready

اجزاء

  • مٹن : ½ کلو
  • کریلے : 1کلو(کاٹ لیں)
  • زیرہ : 1کھانے کاچمچ
  • ادرک لہسن پیسٹ : 2کھانے کے چمچ
  • دہی : 1کپ
  • دودھ : 1کپ
  • پیاز : 3عدد(کاٹ لیں)
  • ٹماٹر : 3عدد(کاٹ لیں)
  • ہری مرچ : 4-5عدد(کاٹ لیں)
  • ہلدی : ½ چائے کاچمچ
  • سرخ مرچ پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • کوثرکینولاآئل : حسب ِ ضرورت
  • نمک : حسب ِ ذائقہ

ترکیب

دوپیازگرم کوثرکینولاآئل میں ہلکے براؤن فرائی کرلیں۔, پھرمٹن اورادرک لہسن پیسٹ ڈال کراچھی طرح بھونیں۔, تھوڑاساپانی ڈال کرگوشت کوتقریباً آدھاگلالیں۔, اب ٹماٹر، نمک، سرخ مرچ پاؤڈر، ہلدی اورزیرہ ڈال کرمزیدبھونیں۔, اب گوشت میں کریلے ڈال کرہلکاساپکائیں۔, پھردودھ، دہی اورہری مرچ شامل کرکے ہلکی آنچ پرپکنے دیں۔, بقیہ پیازکوثرکینولاآئل میں فرائی کرکے شامل کریں اوردم لگادیں۔, تیارہونے پرگرم گرم سروکریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.