Media Gallery

Kofta Karhi

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Chicken kofta (meatballs): 1 packet
  • Khatti lassi: 1 liter
  • Besan: ¾ cup
  • Onions: 2 (chopped)
  • Red chili (whole): 6 to 7
  • Red chili powder: 1 teaspoon
  • Turmeric: ½ teaspoon
  • Cumin: ½ teaspoon
  • Garlic (chopped): 1 tablespoon
  • Garlic (cloves): 3 (sliced)
  • Salt: as per taste
  • Kausar Canola oil: as per requirement

Procedure

Mix besan and lassi properly. Fry onions and garlic in Kausar Canola Oil and add salt, red chilies and turmeric along with besan and lassi mixture. Cook on low heat till Karhi thickens. Now add koftas (meatballs). In another frying pan, fry red chilies (whole), cumin and garlic slices in Kausar Canola Oil. Pour this on karhi and serve hot

اجزاء

  • چکن کوفتے : 1پیکٹ
  • کھٹی لسی : 1لٹر
  • بیسن : 3/4کپ
  • پیاز : 2عدد(کاٹ لیں)
  • ثابت سرخ مرچ : 6-7عدد
  • سرخ مرچ پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • ہلدی : ½چائے کاچمچ
  • زیرہ : ½چائے کاچمچ
  • لہسن(چوپڈ) : 1کھانے کاچمچ
  • لہسن : 3جوے(سلائسزکاٹ لیں)
  • نمک : حسب ِ ذائقہ
  • کوثرکینولاآئل : حسب ِ ضرورت

ترکیب

بیسن کولسی میں اچھی طرح مکس کرلیں۔, کوثرکینولاآئل میں پیازاورلہسن کوفرائی کریں۔, پھرنمک، سرخ مرچ اورہلدی ڈال کربھونیں۔, اب بیسن اورلسّی کامکسچرشامل کرکے ہلکی آنچ پرپکنے دیں۔, کوثرکینولاآئل گرم کرکے چکن کوفتے فرائی کرلیں۔, جب کڑھی تھوڑی گاڑھی ہوجائے تواس میں کوفتے شامل کردیں۔, فرائنگ پین میں کوثرکینولاآئلگرم کرکے ثابت سرخ مرچ، زیرہ اورلہسن کے سلائسزکوہلکافرائی کرلیں۔, یہ بگھارکڑھی پرڈال کرگرم گرم سروکریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.