Media Gallery

Mutton Nehari

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Mutton: 3 kg
  • Bakre ke paaye: 2
  • Brain of a goat: 2
  • Nalli: 2
  • Green cardamom: 6 (unseeded)
  • Cloves: 4
  • Onion: 3 (cut in rings)
  • Ginger: 1 piece
  • Kausar Canola Oil: 2 cups
  • Turmeric: 1 teaspoon
  • Black cumin and saunf: 1 teaspoon
  • Salt and pepper: as per taste
  • Wheat flour and soonth (ginger powder): as per requirement

Procedure

Grind soonth, saunf, black cumin, cardamom and clove. In half of the required Kausar Canola Oil, fry onion to golden brown color. Then add meat, paaye, nallian, salt, pepper and turmeric. Cook on low heat. Once it has been cooked properly, wheat flour mixed in water to make the gravy thicken. Now add all ground spices, ginger and brain. Keep stirring and cook for a little while. Add water and let it simmer. When it starts to boil, seal the pot with kneaded flour. Lower the flame and let it cook for 6 hours. Once ready, serve with hot naan.

اجزاء

  • مٹن : 3کلو
  • بکرے کے پائے : 2عدد
  • بکرے کامغز : 2عدد
  • نلیاں : 2عدد
  • سبزالائچی : 6عدد(دانے نکال لیں)
  • لونگ : 4عدد
  • پیاز : 3عدد(رنگزکاٹ لیں)
  • ادرک : ایک ٹکڑا
  • کوثرکینولاآئل : 2کپ
  • ہلدی : 1چائے کاچمچ
  • کالازیرہ، سونف : 1چائے کاچمچ
  • نمک، مرچ : حسب ِ ذائقہ
  • سونٹھ اورآٹا : حسب ِ ضرورت

ترکیب

سونٹھ، سونف، کالازیرہ، الائچی کے دانے اورلونگ باریک پیس لیں۔, آدھاکوثرکینولاآئل گرم کرکے اس میں پیازبراؤن کریں۔, پھرگوشت، پائے، نلیاں، نمک ,مرچ اورہلدی ڈال کرہلکی آنچ پربھونیں۔, جب گوشت اچھی طرح بھن جائے تودوتین پیالی آٹاپانی میں گھول کراس میں ملادیں۔, اب پسے ہوئے مصالحے، ادرک اورمغزڈال کرچندمنٹ ہلاتے ہوئے پکائیں پھرپانی ڈال کرپکنے دیں۔, جب ایک جوش آجائے تودیگچی کامنہ آٹے سے بندکردیں اورآنچ ہلکی کرکے 6گھنٹے تک پکنے دیں۔, تیارہونے پرگرم گرم نان کے ساتھ پیش کریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.