Shop NowMedia Gallery

Shahi Shimla Mirch

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Capsicum: 500 grams
  • Kausar Canola Oil: ½ cup
  • For stuffing:
  • Khoya: 150 grams
  • Potatoes: 150 grams (boiled and mashed)
  • Green mango: 12 grams (grated)
  • Rd chili powder: 1 teaspoon
  • Zeera: ½ teaspoon (whole)
  • Salt: as per taste

Procedure

Crackle zeera using Kausar Canola Oil in a pan. Add khoya, potato, green mango, red chili powder and salt. Mix them properly and keep them aside Cut capsicum from the top and take out all the seeds. Stuff them with the stuffing mixture. In a flat pan, put Kausar Canola Oil and put capsicum in a proper manner. Put the lid on and cook on a low heat. Serve when ready

اجزاء

  • شملہ مرچ 500گرام
  • کوثرکینولاآئل : ½کپ
  • اسٹفنگ کے لیےکھویا : 150گرام
  • آلو : 150گرام(اُبال کرمیش کرلیں)
  • کچاآم : 12گرام(کدوکش کرلیں)
  • سرخ مرچ پاؤڈر : 1چائے کاچمچ
  • ثابت زیرہ : ½چائے کاچمچ
  • نمک : حسب ِ ذائقہ

ترکیب

ایک پین میں کوثرکینولاآئل گرم کرکے زیرہ فرائی کریں۔ , پھراس میں کھویا، آلو، کچاآم، سرخ مرچ اورنمک , ڈال کراچھی طرح مکس کرکے ایک طرف رکھ دیں۔ , شملہ مرچ کااوپروالاحصہ کاٹ کردرمیان سے خالی کرلیں۔, اب شملہ مرچوں میں اسٹفنگ بھردیں۔ کھلے پین میں کوثرکینولاآئل گرم کرکے شملہ مرچوں کوترتیب سے رکھ دیں اورڈھک کرہلکی آنچ پرپکائیں۔, تیارہونے پرسروکریں۔

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.