Shop NowMedia Gallery

Sultani Kofta Pulao

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Mutton mincemeat: 250 grams
  • Rice: 2 cups (soak in water)
  • Chicken stock: 3 cups
  • Onion: 1 (chopped)
  • Eggplant (bengan): cut and fry them
  • Eggs: 2
  • Bread slice: 3 to 4
  • Tomatoes: 5 (chopped)
  • Cumin: 1 tablespoon
  • Red chili powder: 1 tablespoon
  • Garlic: 2 tablespoons (chopped)
  • Black pepper powder: 1 teaspoon
  • Coriander powder: 1 teaspoon
  • Salt: as required
  • Kausar Canola Oil: as required

Procedure

Soak bread slices in water and then press to remove water. Now mix together bread slice, mincemeat, eggs, cumin, coriander powder, red chili powder, salt and pepper Make round balls (koftas) and fry them in Kausar Canola Oil. Using the same oil, fry onions, tomatoes and half of the garlic. Lower the flame and put fried koftas in it. Add salt and pepper and remove from flame In another pan, fry the remaining garlic using Kausar Canola Oil Now add chicken stock and salt and let it cook for a while. Boil rice in this stock and then cover the lid and put on low flame (dum) In a serving dish, plate rice, put kofte in the middle and garnish with fried egg plant

اجزاء

  • مٹن قیمہ : 250گرام
  • چاول : 2کپ(بھگولیں)
  • چکن یخنی : 3کپ
  • پیاز : 1عدد (چوپڈ)
  • بینگن : 2عدد(کاٹ کر فرائی کرلیں)
  • انڈے : 2عدد
  • بریڈ سلائسز : 3 سے 4 عدد
  • ٹماٹر : 5عدد (چوپڈ)
  • زیرہ : 1کھانے کا چمچ
  • سرخ مرچ پائوڈر : 1کھانے کا چمچ
  • لہسن(چوپڈ) : 2کھانے کے چمچ
  • کالی مرچ پائوڈر : 1چائے کا چمچ
  • دھنیا پائوڈر : 1 چائے کا چمچ
  • نمک : حسب ِ ضرورت

ترکیب

بریڈ سلائسز ٹھنڈے پانی میں بھگو کر نچوڑلیں۔, قیمہ، بریڈ سلائسز، انڈے، زیرہ، دھنیا پائوڈر، سرخ مرچ، نمک , اور کالی مرچ چوپر میں مکس کریں۔, اس کے کوفتے بنا کرکوثر کینولا آئل میں فرائی کرکے نکال لیں۔, اسی آئل میں پیاز، آدھا لہسن اور ٹماٹر ہلکے فرائی کرلیں , پھر کوفتے شامل کرکے ہلکی آنچ پر پکائیں۔, نمک اور کالی مرچ ڈال کر چولھے سے اتار لیں۔, ایک دوسرے پین میں کوثر کینولا آئل گرم کر کے بقیہ لہسن فرائی کرلیں , پھر اس میں یخنی اور نمک شامل کرکے پکائیں۔, اب چاول ڈال کر گلنے تک پکائیں اور پھر دم لگادیں۔, چاول ڈش میں نکالیں، درمیان میں کوفتے رکھیں اور فرائیڈ کیے ہوئے بینگن سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.