Shop NowMedia Gallery

Chicken Tikka Pizza

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Flour: 3 cups
  • Lukewarm water: ½ cup
  • Sugar: 1 teaspoon
  • Salt: 1 tablespoon
  • Yeast: 1 tablespoon
  • Kausar Canola Oil: 2 tablespoons
  • Water: as required
  • For topping:
  • Boneless chicken cubes: 1 cup
  • Cheese mix (mozzarella and cheddar): 1 cup (grated)
  • Garlic ginger paste: 1 teaspoon
  • Tandoori masala: 1 tablespoon
  • Lemon juice: 1 tablespoon
  • Kausar Canola oil: 1 tablespoon
  • Yogurt: 2 tablespoon
  • Tomato sauce: 4 tablespoons
  • Onion: 2 (cut in thick slices)

Procedure

Mix yeast and sugar in warm water and leave for 10 to 15 min. Mix yeast mixture in flour. Knead flour and make a soft dough using water. Coat the bottom of bowl with Kausar Canola oil and put this kneaded flour in it. Cover with plastic cover and leave for 2 hours for rising. Once its size doubles, take it out and knead again. Then leave for an additional 45 minutes. Now dough is ready for making pizza. Put tandoori masala, garlic ginger paste, lemon juice and yogurt on chicken cubes and them cook it in Kausar Canola Oil. Spread the pizza dough on a baking tray, toss chicken tikka pieces, layer it with tomato sauce and sprinkle cheese mix on top. Bake it for 30 minutes in a preheated oven at 180 C. serve once ready

اجزاء

  • میدہ : 3کپ
  • نیم گرم پانی : ½ کپ
  • چینی : 1چائے کاچمچ
  • نمک : 1کھانے کاچمچ
  • خمیر : 1کھانے کاچمچ
  • کوثرکینولاآئل : 2کھانے کے چمچ
  • پانی : حسب ِ ضرورت
  • بون لیس چکن کیوبز : 1کپ
  • چیزمکس : 1کپ ( کش کیاگیا )
  • ادرک لہسن پیسٹ : 1چائے کاچمچ
  • تندوری مصالحہ : 1کھانے کاچمچ
  • لیموں کارَس : 1کھانے کاچمچ
  • کوثرکینولاآئل : 1کھانے کاچمچ
  • دہی : 2کھانے کے چمچ
  • ٹماٹوسوس : 4کھانے کے چمچ
  • پیاز : 1عدد(موٹے سلائسزکاٹ لیں)

ترکیب

خمیراورچینی کونیم گرم پانی میں اچھی طرح مکس کرکے 10-15 منٹ کے لیے رکھ دیں۔, میدے میں نمک ڈال کرخمیرمکس کریں پھرپانی شامل کرکے گوندھ لیں۔, باؤل میں کوثرکینولاآئل لگاکرگوندھاہوامیدہ رکھیں اورپلاسٹک کورسے ڈھانپ کے 2 گھنٹے کے لیے رکھ دیں۔, اس کاسائزڈبل ہوجانے پردوبارہ گوندھ کرمزید45منٹ کے لیے رکھ دیں۔, پیزابنانے کے لیے ڈوتیارہے۔, چکن کیوبزمیں تندوری مصالحہ، ادرک لہسن پیسٹ، لیموں کارَس اوردہی مکس کرکے کوثرکینولاآئل میں پکالیں۔, حسب ضرورت ڈوبیل کراس پرچکن پھیلادیں۔اس کے اوپرٹماٹوسوس اورچیزمکس ڈلیں۔, پہلے سے 180Coگرم اوون میں آدھے گھنٹے کے لیے بیک کرلیں۔, تیارہونے پرسروکریں۔,

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.