Media Gallery

Vegetable Fryers

Product Code: 1005
Price: $0.00
Qty:        

Ingredients

  • Flour: 1 cup
  • Cauliflower: 1 cup (cut)
  • Carrots: 1 cup (sliced)
  • Red capsicum: 1 cup (sliced)
  • Potato: 1 cup (sliced)
  • Red chili powder: 2 teaspoon
  • Water: 2 tablespoon (cold)
  • Spinach leaves: 8 to 10
  • Eggs: 2 (whipped)
  • Salt: to taste
  • Kausar Canola Oil: for frying
  • For the sauce:
  • Pineapple juice: 150 ml
  • Vegetable stock: 150 ml
  • Lemon juice: 2 tablespoons
  • Brown sugar: 2 tablespoons
  • Corn flour: 2 teaspoon
  • Spring onion: 2 (chopped)

Procedure

Add salt in water and boil vegetables in them. Mix egg and flour and make a paste using water. Dip vegetables in batter and fry them in Kausar Canola Oil Boil all ingredients of sauce and let it simmer. Take it off the stove. Serve hot fritters with sauce

اجزاء

  • میدہ : 1کپ
  • پھول گوبھی(کٹی ہوئی) : 1کپ
  • گاجر(لمبے سلائسز) : 1کپ
  • سرخ شملہ مرچ(لمبے سلائسز) : 1کپ
  • آلو(لمبے سلائسز) : 1کپ
  • سرخ مرچ پاؤڈر : 2چائے کے چمچ
  • پانی(ٹھنڈا) : 2کھانے کے چمچ
  • پالک(پتے) : 8-10عدد
  • کوثر کینولا آئل : حسب ِ ضرورت
  • نمک : حسبِ ذائقہ
  • کوثر کینولاآئل : فرائنگ کے لیے
  • سوس کے لیے
  • پائن ایپل جوس : 150ملی لٹر
  • ویجی ٹیبل اسٹاک : 150ملی لٹر
  • لیموں کا رس : 2کھانے کے چمچ
  • براؤن شوگر : 2کھانے کے چمچ
  • کارن فلور : 2چائے کے چمچ
  • ہری پیاز : 2عدد(چوپڈ)

ترکیب

گرم پانی میں نمک شامل کر کے5منٹ کے لیے سبزیاں اُبالیں۔, میدے میں انڈے ، سرخ مرچ اور حسبِ ضرورت پانی شامل کرکے بیٹر تیار کریں۔, بیٹر میں سبزیاں ڈپ کرکے کوثر کینولاآئل میں فرائی کرلیں۔, سوس کے تمام اجزاء مکس کرکے اُبالیں اور چولھے سے اُتار لیں۔, گرم گرم فرائٹرز سوس کے ساتھ سرو کریں۔

Disclaimer: Kausar doesn’t have any liability for any resemblance of any food shot or recipe as these are being provided by Chef's Special Magazine.